5 EHBO tips waarmee je het verschil kunt maken

1 april 2019

Elk jaar gebeuren er vele ongelukken in Nederland. Van kleine huishoudelijke ongelukjes tot zware verkeersongelukken. Om mensen zo snel mogelijk te kunnen helpen, is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten doen bij een ongeval. Daarom hebben we vijf belangrijke EHBO tips voor je op een rijtje gezet.

1. Voorkom meer slachtoffers

Zorg er altijd voor dat de oorzaak van het ongeval geen extra schade kan toebrengen aan het slachtoffer of de hulpverleners. Dus schakel eventuele machines uit, blus een beginnende brand, trek een veiligheidshesje aan en zorg er voor dat er niks meer kan gebeuren. Als het directe gevaar geweken is, verleen je de benodigde eerste hulp.

2. Zorg voor het slachtoffer

Na een ongeluk is een slachtoffer vaak geschrokken, angstig of in paniek en soms ook geprikkeld en agressief. Stel het slachtoffer daarom gerust. Dit doe je onder andere door ervoor te zorgen dat hij je kan zien, door rustig te praten, naast hem te knielen als hij ligt, oogcontact te maken, je naam te noemen, te vertellen dat je eerstehulpverlener bent en eventueel de hand vast te houden of een arm om de schouders te leggen. Vertel ook steeds wat je aan het doen bent of wat je gaat doen. Reageer op de vragen die het slachtoffer je stelt.

3. Zorg voor professionele hulp

Zorg dat je altijd zo snel mogelijk professionele hulp inschakelt. Geef als je 112 belt duidelijk door welke hulp je nodig hebt (ambulance, politie of brandweer), waar het slachtoffer zich bevindt, om hoeveel slachtoffers het en welk (vermoedelijk) letsel het slachtoffer heeft. Als het slachtoffer op een lastig bereikbare plek ligt, kan je ook meteen de beste route doorgeven. Zet de telefoon op luidspreker.

4. Zorg dat het slachtoffer veilig bereikbaar is

Zorg er voor dat de ambulance of andere hulpdiensten het slachtoffer gemakkelijk en veilig kunnen bereiken. Zorg er dus voor dat er geen obstakels op de route staan. Als er veel omstanders zijn is het belangrijk dat deze de weg niet blokkeren.

5. Zorg dat je bent voorbereid

Met een EHBO-diploma weet je wat je te doen staat in geval van een ongeluk en weet je wat je kunt doen om slachtoffers te helpen. Tijdens de EHBO training van G4S leer je 1) hoe te herkennen, te beoordelen en te prioriteren wat de noodzaak voor eerste hulp is, 2) hoe je eerste zorg bij acute ziekte of letsel verleent, 3) hoe je lichamelijke schade kan voorkomen en 4) wat je moet doen bij ongelukken. Tijdens de training word uitgebreid geoefend met eerste hulp te verlenen bij oog-, neus- en oorletsel, ziekte en letsels met gevolgen voor het bewustzijn, wonden, botbreuken en ontwrichtingen, onderkoeling en oververhitting, een shock, een beroerte, en stoornissen van het bewustzijn, de ademhaling en de bloedsomloop.

Powered by Froala Editor

Preview image

EHBO

Met de EHBO-cursus van G4S behaal je binnen drie dagen je EHBO-diploma van Het Oranje Kruis.

GROOT AANBOD

aan veiligheidstrainingen

KWALITATIEVE LOCATIES

verspreid over het land

MAATWERK EN INCOMPANY

mogelijkheden voor jouw bedrijf

WERELDWIJD MARKTLEIDER

in veiligheidsdiensten

Advies nodig of speciale wensen?

We helpen je graag. Neem contact op of laat een bericht achter en we komen snel bij je terug.

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

E-MAILADRES

NAAM

BEDRIJFSNAAM

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BERICHT