Veilig naar het strand!

12 juli 2022

De zomervakanties staan weer voor de deur. Hét moment voor velen om een dagje naar het strand te gaan. G4S is ook voor een veilig dagje strand jouw Safety Expert. Veiligheid is immers 24/7 aanwezig. Met onderstaande praktische tips, die ook tijdens onze EHBO- en BHV-trainingen aan bod komen, wensen wij iedereen een hele veilige zomervakantie!

Kwallenbeet? Geen paniek!

Bij een aflandige wind (als de wind van het land de zee op waait), is de kans op kwallen groot. In Nederland is dit als er een oostenwind waait. Ben je gestoken door een kwal? Geen paniek! Trek vastzittende netelcellen van kwallen met een pincet uit de huid of schraap ze van de huid af met een hard plastic voorwerp, bijvoorbeeld een creditcard. Dompel het getroffen lichaamsdeel 23-30 minuten in een emmer met heet water. Je moet de warmte van het water net kunnen verdragen (maximaal 45 graden Celsius). Geen heet water aanwezig? Koel dan de getroffen plek met bijvoorbeeld een coldpack. Je kunt ook spoelen met zeewater, maar koel niet met ander (zoet) water. Heb je een grote kwallenbeet en/of verschijnselen als hoofdpijn, overgeven of ademhalingsproblemen? Schakel dan medische hulp in!

Wat te doen bij zonnebrand?

Verbranding door de zon is vrijwel altijd een eerste graad verbranding. Ga uit de zon, koel de huid 10 tot 20 minuten met zacht stromend, lauw leidingwater. Laat blaren heel, prik ze niet door. Blijf uit de zon, zodat de huid zich kan herstellen.

Powered by Froala Editor

GROOT AANBOD

aan veiligheidstrainingen

KWALITATIEVE LOCATIES

verspreid over het land

MAATWERK EN INCOMPANY

mogelijkheden voor jouw bedrijf

WERELDWIJD MARKTLEIDER

in veiligheidsdiensten

Advies nodig of speciale wensen?

We helpen je graag. Neem contact op of laat een bericht achter en we komen snel bij je terug.

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

E-MAILADRES

NAAM

BEDRIJFSNAAM

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BERICHT