AED, daar red je levens mee!

21 februari 2018

Uit onderzoek is gebleken dat nog geen derde van alle Nederlanders zonder kennis van reanimatie een AED durft te gebruiken. G4S Training & Safety ziet echter dat veel mensen die wél weten hoe ze de AED moeten gebruiken ook niet in actie durven te komen. Waarom? Angst om fouten te maken bijvoorbeeld.

‘Maar wat als er iets fout gaat?’

Niks doen is in principe het ‘foutste’ wat je als omstander kunt doen. Probeer in ieder geval iets, want je kunt in principe niks fout doen. Dit is een belangrijke boodschap tijdens de BHV, EHBO en reanimatie trainingen van G4S. Bij een hartstilstand is reanimeren en een AED in veel gevallen van levensbelang. Een AED, of voluit een Automatische Externe Defibrillator, is een apparaat dat schokken geeft en er zo voor zorgt dat het hart van het slachtoffer weer op gang komt.

Een AED vertelt je wat je moet doen

Op het moment dat de elektroden van de AED op de ontblote borstkas van het slachtoffer geplakt worden, analyseert het apparaat het hartritme van het slachtoffer. Vervolgens geeft het apparaat gesproken opdrachten aan de hulpverlener. De AED geeft aan of de hulpverlener door moet gaan met reanimeren of dat de AED een schok toe gaat dienen.

Geen onnodige schokken

De AED analyseert elke twee minuten het hartritme en geeft alleen een schok wanneer dit nodig is. Het is niet mogelijk om iemand met een gezond hartritme heeft een schok te geven met de AED.

Wil jij leren reanimeren, zodat je weet wat je moet doen als iemand in jouw omgeving een hartstilstand krijgt? Meld je dan vandaag nog aan voor de BHV, EHBO of AED training van G4S!

Powered by Froala Editor

GROOT AANBOD

aan veiligheidstrainingen

KWALITATIEVE LOCATIES

verspreid over het land

MAATWERK EN INCOMPANY

mogelijkheden voor jouw bedrijf

WERELDWIJD MARKTLEIDER

in veiligheidsdiensten

Advies nodig of speciale wensen?

We helpen je graag. Neem contact op of laat een bericht achter en we komen snel bij je terug.

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

E-MAILADRES

NAAM

BEDRIJFSNAAM

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BERICHT